OMPELIMO KELLO
Asiantuntijuutta pukeutumiseen, rennolla ja iloisella palveluasenteella!

OMPELIMO KELLON TAKANA      

YRITTÄJÄ, OMPELIJAMESTARI, PUKEUTUMISNEUVOJA ja VÄRIKONSULTTI
Meri Korpi (Anu Tuomaala)


Olen ammatiltani artesaani ompelija1996 ja ompelijamestari 2017,  pukeutumisneuvoja 2018, yritysjohtaja 2018, värikonsultti 2019. Kankaat ja käsillä tekeminen ovat olleet intohimoni lapsuudesta asti. Ennen yrittäjäuraani vapaa-aikani kului puvustaen videoita, näytelmiä ja musikaaleja vapaaehtoistyönä. Ompelija oli minulle luonnollinen ammattivalinta. Nykyään olen toiminut ompelimo yrittäjänä pian 20 vuotta. Matkalle on mahtunut juhlapukumyymälä, juhla- ja hääpukujen mittatilausompelua, paljon sisustustekstiilejä, tuhansia korjaus-ja muokkausompeluita, satoja voimistelu-ja luisteluasuja, sekä erilaisia yhtiömuotoja. Nykyisin toimin Haukiputaalla OMPELIMO Kellossa.
Työssäni palkitsevinta on hymy asiakkaan kasvoilla, kun hän tuntee olonsa hyväksi ja itsevarmaksi istuvassa vaatteessa. Haluan, että jokainen saa näyttää lempivaatteessaan hyvältä! Pienen muokkaus- tai korjausompelun avulla se onnistuu. Ateljeetyöna valmistettu, huolella suunniteltu vaate istuu haastavallekin vartalolle.
-Meri Korpi

 


Mitä Anulle tapahtui?


" Monilla yrittäjillä on ollut hyvin haastavat vuodet takana. Totta kai sen vaikutus on tuntunut myös täällä ompelimossa. Minulla pyöri usein mielessäni ajatus siitä, milloin selviäminen loppuu ja milloin elämä alkaa. Näinä vaikeina aikoina minulle tuli tunne siitä, että nyt on se hetki. Nyt haluan muutosta elämääni. Koskaan minulla ei kuitenkaan ole ollut sellainen olo, etten selviäisi. Kaipasin uudistusta niin työ- kuin henkilökohtaisessakin elämässäni. Tunsin myös suurta halua olla rohkeampi niin yrittäjänä kuin persoonana. "

Miksi vaihdoit nimesi juuri Meri Korveksi?

" Syynä nimen vaihtoon oli myös ero. En halunnut pitää vanhaa sukunimeäni. Äidin tyttönimi Korpi kuulosti mukavalta, sillä omaanikaan en halunnut. Etunimeni kanssa nimi kuulosti kuitenkin persoonalleni jollain tapaa rosoiselta ja hieman synkältä. Siksi vaihdoin sukunimen vaihdon yhteydessä myös etunimeni. Pitkän prosessin jälkeen päädyin nimeen Meri Korpi. "
Mitä ihmiset ovat ajatelleet siitä?
" Moni ajattelee muutokseni olleen rohkea ja hieno asia. Olen kuitenkin kuullut myös useasti epäuskoisia kommentteja sekä sanontoja “Minä sanon silti sinua ikuisesti Anuksi”. Kuitenkin ihmisten suhtautuminen on ollut hyvin positiivista ja rohkaisevaa. "
Mitä muuta nimen vaihdosta on seurannut?
" Uudistus ja muutos on ollut huomattava. Meri on myös 20 kiloa Anua kevyempi. Sen vuoksi moni on luullut minua Anun pikkusiskoksi. Nimeni ansiosta pääsin yllättäen eroon myös  lehtimyyjästä. Puhelimeen vastaamista uudella nimellä olen joutunut harjoittelemaan. Kerran soittaessani asiakkaalle sanoin vahingossa “Anu Tuomaala Merikorvesta, hei!” Olin liian keskittynyt nimeen, että sanat menivät kunnolla solmuun. Monia muitakin kommelluksia nimen kanssa on tapahtunut. "
“ Annetaan uusien tuulien puhaltaa ja puhdistaa. Kuljetaan rohkeasti kohti tulevaa. ”
-Meri Korpi