Asiantuntijuutta pukeutumiseen. Rennolla palveluasenteella!

2018-12-16

Pitääkö vanha sanonta paikkansa? “Sentti näkyy hameen helmassa ja nenänpäässä.”

Katse helmoihin! Lähes päivittäin törmään kysymykseen: “Minkä pituinen helma olisi minulle hyvä?”

Askarruttaako sinua hameiden ja mekkojen oikea pituus? Vanha sanonta “sentti näkyy hameen helmassa ja nenänpäässä” pitää todistetusti paikkansa. Olen toiminut ompelimolla useita vuosia ja sovitellut hameita satojen naisten kanssa todeten väittämän oikeellisuuden. On aina yhtä huikeaa nähdä yhdenkin sentin pituusmuutoksen tekemä huima vaikutus kokonaisuuteen. Voisin jopa väittää, että oikean pituinen helma todella karistaa kilot jaloista. Eritoten lyhyiden hameiden kanssa on oltava tarkkana. On kannattavaa opetella tunnistamaan itselle ja omalle vartalolle edullisimmat pituudet. 

Hameen helman pituutta mietittäessä tulee huomion olla ennenkaikkea jalan muodossa. Käyttötarkoitus ja hameen malli tulee huomioida helman pituutta mietittäessä. Käytetäänkö hametta iltabileissä vai päiväkäytössä, onko hame kapea mini vai hulmuava kello?

Hame sovitetaan aina kengät jalassa. Kokonaisuutta tulee katsoa hyvässä ryhdissä riittävällä etäisyydellä peilistä. Liian läheltä peilatessa vaikutelma on omiin silmiin pidempi kuin ympäröivät ihmiset sen näkevät. Astu siis riittävän etäälle peilistä, jotta saat taatusti oikean kuvan hameen pituudesta!’

Ihan yleisesti katsoen oikea helman pituus on juuri polven ylä- tai alapuolella jalan kapeimmassa kohdassa. Juuri polvitaipeeseen ulottuva hame on lähes jokaiselle varma ja kaunis vaihtoehto. Istuessa helma nousee aina muutaman sentin. Sovituksen yhteydessä on hyvä tunnustella helman pituutta myös istahtaen.

Olen havainnut, että hyvin usein naiset pitävät polviaan rumina ja tämän vuoksi valitsevat kovin epäedullisen hameen pituuden. Lähes aina rumat polvet ovat vain kuvitelmaa! Ollaan rohkeasti kauniita ja tuodaan jalat esille. Annetaan polvien vilkkua niin jalatkin näyttävät huomattavasti hoikemmilta. 

Jos olet epävarma oman hameen oikeasta pituudesta tai kaipaat muutenvain vahvistusta pituuden valintaan niin piipahda meillä ompelimolla! Katsotaan yhdessä sulle se edullisin helman pituus!

girls-2616812_640.jpgPS: Huomioi viereisessä kuvassa tyttö, joka on laittanut paida hameen helman sisään. Hänellä on matalapohjaiset kengät, mutta hänen jalkansa näyttävät kaikkein pisimmiltä! Oikeanlainen vyötärolinjan esiintuominen pidentää jalkoja!

-Anu Tuomaala/OMPELIMO Kello

Anu - 09:42:17 @ Tyyli, Yleistä | Lisää kommentti

Lisää kommentti

Täydennä alapuolinen lomake kommenttisi lisäykseen.