Asiantuntijuutta pukeutumiseen. Rennolla palveluasenteella!

2018-12-16

Kuinka onnistun lahkeen lyhennyksessä? Huomioi nämä 8 asiaa ennenkuin aloitat!

Lahkeen lyhennys. Huomioi nämä 8 asiaa ennenkuin alolitat!

Lahkeen lyhennys on helppoa ja mukavaa kun sen oikein oivaltaa! Ompelimoon tulee aika-ajoin housuja joiden lyhennys ei ole mennyt ihan putkeen. “en ymmärrä kuin nämä näin lyhyeksi meni” tai “aloin lyhentää lahkeita, mutta taisin leikata liikaa pois”. Ennenkuin tartut tuumasta toimeen ja alat lyhentää lahkeita huomioi nämä 8 seikkaa. Ammattiompelijalla on niksinsä myös lahkeen lyhennykseen.  

Näiden 8 vinkin avulla lahkeen lyhennys onnistuu!

1. Käytä sovittaessa VYÖTÄ jos sitä tullaan käyttämään housujen kanssa. vyö vaikuttaa lahkeen pituuteen jopa 2-4cm.

2. Sovita housut oikeiden kenkien kanssa. Valitse sovitukseen kengät joita tulet pitämään kenkien kanssa. Jos käytät useampia kovin erimallisia kenkiä sovita pituutta useammilla kengillä.

3.Mitä kapeampi lahje on sen lyhyempi sen on oltava, jotta lahje laskeutuu kauniisti. Lahkeen etupuolelle saa jäädä vain pieni poimu. Oikea mitta määräytyy lahkeen leveyden mukaan. Tutki millainen pituus sopii kokonaisuuteesi.

4. Tarkista että housut on pesty mikäli materiaali on kutistuvaa. Muista pesun jälkeen muotoilla housut kosteana materiaalin niin vaatiessa.

5. Neulaa lahkeen mitta kääntämällä ylimääräinen kangas nurjalle. Laita neula eteen, taakse ja sivusaumoihin. Lyhennä lahjetta ympäriinsä kutakuinkin yhtäpaljon. Mitä viistompi lahkeensuu sen haastavampi ompelu.

6. Tarkista mitta istuen ja myös liikkuen. Katso peilistä.

7. Ennenkuin leikkaat siirrä neulat lahkeensuun harjalle tarkasti oikeaan pituuteen. Mittaa neuloista saumanvaran verran ja leikkaa saumanvaran päästä neuloista. Älä irrota harjaneuloja!

8. ompele lahkeet niin, että harjaneulat jäävät lahkeensuulle, lahkeen oikeaan pituuteen. Poista neulat ja silitä housut.

Ompelimolla törmää hauskoihin “tein itse ja säästin” lahkeen lyhennys tapoihin.Olen nähnyt lahkeen lyhennyksen teipaten, liimaten, niitaten ja ompa lahkeen lyhennys tehty jopa nippusiteellä. Mikäli koet tarvetta lyhentää lahkeesi kyseisillä vaihtoehtoisilla menetelmillä suosittelen sinua ottamaan yhteyttä ompelimoon.

woman-791185_640.jpg
PS: Rento ja mukava kiireisen ihmisen ratkaisu liian pitkiin lahkeisiin on kääriminen!
Lakeet käärimällä kokonaisuus saa aivan uudenlaista rentoa ilmettä.

-Anu Tuomaala/OMPELIMO Kello

[font=Arial, sans-serif] 

[/font]

Anu - 11:20:14 @ Ompelujuttuja | Lisää kommentti

Lisää kommentti

Täydennä alapuolinen lomake kommenttisi lisäykseen.